Czy istnieje najlepsza salsa na świecie? Otóż... tak! Oczywiście ta domowa, zrobiona z wiadomo czego i z najlepszymi dodatkami, które nasze podniebienie uwielbia, zna i chce jeść! Ostatnio, całkiem przypadkiem, powstała salsa tropikalna z ananasem. Uwierzcie mi, że ta słodycz żółtego naprawdę robi różnicę, a sam dipo-sosik daje dużo możliwości - od nachosów, świeżych warzyw, chipsów, nuggetsów, czy tortilli. Jest świetny dosłownie do wszystkiego! Zróbcie go, bo robi się szybko i szybko orzeźwia!
LISTA ZAKUPÓW:
dwie garści pomidorków koktajlowych (najlepiej truskawkowych)
1 łyżka oliwy z oliwek
6-7 plastrów ananasa (świeżego lub z puszki)
sól, pieprz do smaku
pół łyżeczki pasty chilli lub pół drobno posiekanej świeżej papryczki chilli, bez pestek
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. KONIEC! :))
Komentarze
Prześlij komentarz