Robiliście już kiedyś domową "nutellę"? Nic prostszego! Nie chcę tutaj stosować jakiejś antyreklamy, ale sklepowe wersje kremów czekoladowych zawierają w sobie ok. 80% białego cukru i tłuszczu palmowego, a jak dobrze wiecie, nie należą one do zdrowych elementów codziennej diety. Jest alternatywa. Oto moja wersja...
LISTA ZAKUPÓW - na mały słoiczek kremu:
1 dojrzałe awokado - fioletowe
1/2 dojrzałego banana
garść orzechów włoskich lub innych
2 łyżki kakao
1 łyżka miodu (dodajcie wedle uznania - zależy od słodyczy banana)
szczypta soli
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Awokado i banana obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera/miksera. Dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowy krem przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki. Co Wy na to? ;))
LISTA ZAKUPÓW - na mały słoiczek kremu:
1 dojrzałe awokado - fioletowe
1/2 dojrzałego banana
garść orzechów włoskich lub innych
2 łyżki kakao
1 łyżka miodu (dodajcie wedle uznania - zależy od słodyczy banana)
szczypta soli
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Awokado i banana obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera/miksera. Dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowy krem przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki. Co Wy na to? ;))
Komentarze
Prześlij komentarz