To znakomity przepis na szybki obiad i doskonale sprawdza się w awaryjnych sytuacjach. Niewiele składników, a efekt przepyszny. Ktoś chętny?
LISTA ZAKUPÓW - dla 2-3 osób:
makaron tagliatelle - polecam firmy Mediterranea cienkie tagliatelle, ugotujcie 5 gniazdek
1 krzaczek świeżej bazyliiLISTA ZAKUPÓW - dla 2-3 osób:
makaron tagliatelle - polecam firmy Mediterranea cienkie tagliatelle, ugotujcie 5 gniazdek
oliwa extra vergine
przyprawa pomidory suszone i czosnek Kamis
kawałek parmezanu - polecam polski Dziugas
sól do smaku
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy do tego samego garnka, dodajemy pesto (w blenderze miksujemy bazylię, sól, pomidory suszone i oliwę - konsystencja musi być lekko gęsta). Dokładnie mieszamy, żeby pesto obtoczyło cały makaron. Chwilę smażymy. Można jeszcze polać odrobiną oliwy. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżo startym parmezanem. Do tego zaserwujcie sałatkę z sałaty rzymskiej i suszonym pomidorów z zalewy + cytrynowy winegret. PROSTE i BARDZO PYSZNE szybkie makaronowe danie! Et voilà !
Komentarze
Prześlij komentarz