Hej hej !! Czy wiecie, że już od jakiegoś czasu można kupować polskie szparagi? Zachęcam Was do spożywania tego zacnego i bogatego w kwas foliowy i przeciwutleniacze warzywa. U mnie dziś zagościł szparag z piersią kurczaka, sosem sojowym, olejem rzepakowym, solą, czarnym pieprzem, suszonym czosnkiem, listkami świeżej bazylii i penne. Ale dobreeee !!
Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Oto kolejny szybki przepis na makaron. Tagliatelle z pastą z karczochów, oliwą z oliwek, wędzonym łososiem i łyżką śmietany. Wszystko skropione sokiem z cytryny. Pastę z karczochów w małych słoiczkach dostaniecie w delikatesach. Jest delikatna, z odrobiną oliwy, lekko słona i idealnie komponuje się z dobrej jakości makaronem. Ja uwielbiam makaron Mediterranea - mają genialny smak i błyskawicznie się gotują, a do tego grubości i długości do wyboru, do koloru. Polecam. Musicie spróbować! :)
ciekawy przepis, warto wypróbować
OdpowiedzUsuńPolecam! :)
Usuń