Ostatnio sałatki rządzą w mojej kuchni. Oto kolejna odsłona nieco odważnego połączenia kilku bardzo różnych składników. Smak ciekawy i inny, świetny na ciepłe dni. Polecam !!
LISTA ZAKUPÓW - na 2 osoby:
20dkg mielonego mięsa wołowego
1 duży pomidor jojo lub bawoli
1 łyżka oleju rzepakowego
1 opakowanie kaszy kuskus
1 kulka mozzarelli
garść świeżego oregano
garść kiełków brokułu
tabasco
oliwa extra vergine
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem i formujemy małe kuleczki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy łyżkę oleju rzepakowego i smażymy klopsiki na złoto i chrupko. Przygotowujemy kuskus (zalewamy gotującą wodą na 1cm ponad kaszę i odstawiamy pod przykryciem na 5min, następnie doprawiamy oliwą i solą). Na dużym talerzu układamy kuskus, następnie kiełki, pokrojonego w kawałki pomidora, wszystko skrapiamy tabasco, układamy kawałki mozzarelli, posypujemy chrupiącymi klopsikami i świeżym oregano, a na koniec polewamy oliwą extra vergine. Et voilà ! Coś innego i smacznego. :)
Komentarze
Prześlij komentarz