Ostatnio ponownie odwiedziłam Izumi Sushi, ale tym razem skusiłam się na zupełnie coś innego... hamburgera po japońsku. Brzmi egzotycznie, ale to prawda. :) Pyszna argentyńska wołowina, lekko słodka bułka, chrupiąca sałata, żółta rzodkiew, tofu, sos kabayaki, a jako dodatek znakomite frytki cukiniowe z delikatnym majonezem i dodatkiem wasabi. Ciekawe doświadczenie dla kubków smakowych. :)
Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Oto kolejny szybki przepis na makaron. Tagliatelle z pastą z karczochów, oliwą z oliwek, wędzonym łososiem i łyżką śmietany. Wszystko skropione sokiem z cytryny. Pastę z karczochów w małych słoiczkach dostaniecie w delikatesach. Jest delikatna, z odrobiną oliwy, lekko słona i idealnie komponuje się z dobrej jakości makaronem. Ja uwielbiam makaron Mediterranea - mają genialny smak i błyskawicznie się gotują, a do tego grubości i długości do wyboru, do koloru. Polecam. Musicie spróbować! :)